Pages

30 Nisan 2012 Pazartesi

Ne Okudum?-3


Ayşe Kulin'i çok sevdiğimi önceden de söylemiştim, çoğu kitabını da okudum kalemini çok değerli buluyorum kendisinin. Kütüphanede kitap arayışlarına girmişken karşılaştım Bir Gün'le. Almadan çıkamadım kitabı. Genelde öncesinde araştırma yapıp hakkında yorumlar okuduktan sonra kitap okumayı severim fakat Bir Gün'ü anlık bir kararla aldım ve bir solukta okudum. Türk Kürt kavgasına iki tarafında bakışından örneklerle değinmiş Ayşe Kulin.

Bir gerçek var ki cevizin içini kaplayan meyvesi ve kabuğu kadar iç içe geçmişiz . Her acımızda yaptığımız yine bizi acıyor . Bitmeyen bir döngü adeta . Yok olup giden on binlerce can , binlerce boşaltılan köy , yitirilen milyarca dolar kaynak , yok olan enerjimiz ve kardeşliğimiz
2005 yılında çıkan bu kitapta bahsedilen Zeliha Bora karakterini Leyla Zana’dan , Nevra Tuna karakteri ise Ayşe Kulin kendinden esinlenerek yaratmış . Leyla Zana’nın içerde olduğu dönemde röportaj talebinde bulunan Kulin’in bu istediği kabul edilmemiş ve o da edindiği bilgilerden yola çıkarak hayalinde bir karakter yaratmış kitabı için . Her zamanki gibi sürükleyici, düşündürücü vu duygulandırıcıydı.

26 Nisan 2012 Perşembe

Dolaplı Ütü masama kavuştum:)

Sizlerle burada paylaştığım ve bayıldığım bu güzelliğe sonunda kavuştum:) Kervanın stoklara getirtmesini heyecanla bekliyordum, sonunda çok az sayıda getirtmiş şükür ki bende onu tesadüfen gördüm ve çeyizimin baş köşesine ekledim:)) 


16 Nisan 2012 Pazartesi

Cem Seramik tencere seti

Seramik tencere arayışım Cem Defne Set'le son bulmuş bulunuyor:) Tencere uzmanı olan anneme tencere beğendiremeyince bir türlü alamamıştık. Karacada satılan bir set vardı onu tam alıcakken annem gene onay vermedi, gerçek seramik olmadığı gerçeğine ulaşıldı:) Sonunda Cem'in seramik tencereleri annem tarafından onaylanarak ablam tarafından çeyizime eklenmiş oldu:)


15 Nisan 2012 Pazar

Neler Okudum?-2

Son zamanlarda sıkıntıdan kendimi okumaya verdim sanırım. Okuyarak biraz olsun sıkıntılardan yada aklımda sorulardan uzaklaşabiliyorum. Son zamanların popüler kitapları olan Küçük Mucizeler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluk'u şiddetle tavsiye ediyorum:) Aslında şuan burada gördüğünüz kitapların hepsini tavsiye ediyorum çünkü hepsini çok severek, beğenerek ve etkilenerek okudum ben:) Bir yumak mutluluk'taki imla yada basım hatalarının fazla olması canımı sıksa da bunun yazardan değilde işte bizim Türklerin dikkatsizliğinden kaynaklandığı apaçık ortadaydı. Tam olarak devam kitapları olmasada Küçük Mucizeler Dükkanı'nı okumadan Bir yumak Mutluluğu okumayın derim ben:) Sırayla gittiğinizde gerçektende kendinizi çok fazla kaptırıp karakterlerle beraber yaşıyorsunuz:)


Mürvet Sarıyıldızın ilk olarak İki Cami Arasında Aşk'ından çok etkilenmiştim. Mimar Sinan'ın Mihrimah Sultan'a olan aşkını tadına doyumsuz bir roman olarak kaleme almış yazar. Bu kitaba olan beğenimle aynı tarzda olan Taç Mahal'i inşa ettiren aşkıda okumak istedim yazarın kaleminden onu da beğensem de ilk kitaptaki o tadı damağında kalma hissine çok da ulaşamadım:)
Ve Elif Şafak:) Her zamanki gibi takdir ettim:) Elif Şafak'ın kaleminden çıkan herşey güzel olmak zorunda mı acaba:) Heyecanla, sabırsızlıkla okudum İskender'i. Beklediğimden daha güzel buldum:)
Siz neler düşünüyorsunuz? Var mı aralarında okuduklarınız, benim gibi düşündükleriniz? Bu aralar ne okusam diye düşünüyorsanız benden ufak tavsiye olsun bu kitaplar:)

9 Nisan 2012 Pazartesi

Çiçekli Gelin Başları

Gelin saçlarında canlı çiçek detaylarının kullanılması özelikle  bahar ve yaz gelinleri için mükemmel bir görüntü çıkarıyor ortaya. Gelinliğin modeline uygun olup ve aşırı büyük olmadığı sürece son derece romantik ve hoş bir görüntü elde edebilmek mümkün bu çiçeklerle. Gelinin el çiçeğiyle saçındaki çiçekler uyumlu da olunca çok hoş bir ahenk yakalanmış oluyor bence:) Hair comes bride markasından seçtiklerime beraber göz atalım:)









1 Nisan 2012 Pazar

Hayal Değil Gerçek:)

Hayallerimdeki ev dekorasyonunun birebir aynısını bir cafede bulcağımı söyleseler gözlerimle görmeden hayatta inanmazdım:) Ama bu cafeye adımımı attığım gibi kendi hayal dünyama adım atmış gibi oldum tam anlamıyla:) İnanılmaz güzellikte koltuklar, sandalyeler, duvar kağıdı herşey mükemmel uyum içerisinde birbirini tamamlıyordu:) Nereye bakıp fotoğrafını çekeceğimi şaşırdım tabiki:) Bu cafe için eminim çok büyük emek harcanıp bu hallere getirilmiştir:) Ki zaten bayıldığım duvar kağıdının ve döşemelik kumaşların özel olarak İngiltereden getirtilip özel bir ustaya yaptırıldığını da öğrenince bu düşüncem kesinleşmiş oldu. 










Benim gibi bu tarzdan hoşlananlar için burası inanılmaz bi yer:) Uğramak isteyenleri buraya alalım:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...