Pages

21 Kasım 2011 Pazartesi

Girona

Barcelona tatilinin ikinci gününün pazara denk gelmesi ve pazar günü neredeyse her yerin kapalı olup insanların da sokağa çıkmadığı gerçeğiyle yüzleşince bu günü Girona'ya gitmek için ayırdık. Gitmeden önceki hava tahminlerinin aksine, yağmurlu soğuk mu soğuk bir havayla karşı karşıyaydık. Bir elimizde şemsiye diğer elde makine bir hayli zorlandık:) Girona'ya gitmek için Barcelona Sants durağında inip medium gişesine gidip ve Girona için biletlerimizi derdimizi anlatmakta zorluk çekerek almayı başardık:) İspanya da ingilizce konuşmayı bırakın halk İspanyolca bile konuşmuyor, bunun yerine Katalanca'yı tercih ediyorlar. Bu yüzden günlük konuşmalarda bile çok zorlanıyorsunuz. Girona'ya çok konforlu bir trenle yaklaşık bir saatte ulaştık. Küçük sevimli sakin bir şehir Girona:) Ama kesinlikle görülmeye değer:) Daracık otantik sokakları, katedrali, şehrin ortasından geçen nehri, pastel renkli evleriyle sizi kucaklayan bu şehir Barcelona'nın büyüklüğü ve modernliğinin karşısında sevimliliğini koruyor:) Ve buyrun sizi Gironayla baş başa bırakıyorum:)

 Kestane satan standlar:)

 Girona Katedrali





 Şehrin tek üniversitesiyle bu otantik dar sokaklarda karşılaşıyoruz.




 Girona da bir gelinlikçi:) Malesef pazar olduğu için kapalıydı







10 yorum:

GüzelGül dedi ki...

o ara sokaklar nasilda darmis öyle insan korkar valla :) ama cok güzel kareler icimdeki biran önce tatile gitme hevesi büyüdü :) bende iki hafta sonra tatildeyim :)

http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

Şirince Tatlar dedi ki...

resimler çok güzel de, yinede memleketim gibisi yok desem alınmazsın değilmi? sevgilerimle canım..

gülümse dedi ki...

o nasıl dar yerler öyle ya:)ben de romanyada hafta içi bir gün saat 3ten sonra dükkanların kapalı olduğunu görünce dumur olmuştum:)

Trendydolap dedi ki...

sokakları ne kdr eski nkdr güzel çok beğendim. Görülecek yerler listesine eklendi.

http://pempegonlumsende.blogspot.com/

Love Joice dedi ki...

you have a great blog! please check out my blog and follow if you like, I promise to do the same for you! xx
www.lovejoice.blogspot.com

pempe gönlüm sende dedi ki...

guzelgul; aa canım süper bol bol gezersin sende tatilinde:) ben şimdi bidaha olsa bidaha biyerlere gitmek isterim:)

şirince tatlar; haklısın tatlım:) zaten buralar sadece gezip görmelik benim için, biyerde sonra artık evime ülkeme gidiyim diye konuşmaya başlıyor insan:)

gülümse;canım onlarda abartmışlar artık:)) valla millet rahatına düşkün bi biz böle çalışıyoruz pazar bile:)

trendydolap; gerçekten görülmesi gerekli çok otantik hoş bir yer:)

lovejoıce; thank u:) ı'll check out your blog and follow:)

mahmur prenses dedi ki...

bi an sanki oradayım da o daracık sokaktaki merdivenlerden aşağı iniyor gibi hissettim. 1. gelinliğin modeline bayıldım. Ne iyi yapmıssında gezmişsin bizde gördük sayende :)

Rengarenk Daphne dedi ki...

ayy nasıl güzel bir yermiş ya o daracık sokaklara bayıldım antik bir havası var şehrin:)
http://daphnezamani.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Girona ne kadar güzel bir yermiş :) rengarenk binaları ve muazzam katedrali çok hoşuma gitti, daracık taş sokaklar da bana Dubrovniği anımsattı canım, bu güzel post için ellerine sağlık ;) (kestane kelimesi onlarda da ne kadar benzer dikkatimi çekti :) )


BeTwin Us

pempe gönlüm sende dedi ki...

mahmur prenses;inşallah sende daha güzel yerleri görürsün canım:) o gelinlikçiye giremedim içimde kaldı kimbilir içerde neler vardır:)

rengarenk daphne;gerçekten tam bir antik şehir gibiydi:)

be twin us;castanyesi görünce biz hemen aaa bu bizim bildiğimiz kestane işte dedik:) genelde dilleri çok farklı ama bir kelimede benzerlik yakaladık:) girona gerçekten çok hoştu görülmesi gerek:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...