Pages

23 Kasım 2011 Çarşamba

Unutulmaz Gelinler

Geçmişin tozlu rafları denir ya hani işte o raflarda üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala unutulmayan gelinlere bakalım istedim beraber:)
İlk olarak tabiki de Grace Kelly;
Nisan 1956 yılında Monako prensi Rainier’e ‘evet’ diyen Amerikalı oyuncu Grace Kelly, o gün Monako’nun dev bir Hollywood setine dönüşmesine sebep oldu: Düğünü canlı yayında tüm dünya izledi! (gerçi Kelly bundan hiç hoşlanmamıştı; ancak duruma razı olmaktan başka bir şansı yoktu)

Priscilla Presley
1959’da Almanya’da bir ev davetinde tanışan Elvis Presley ve Priscilla Beaulieu, bundan tam sekiz sene sonra, (Elvis o zamanlar 32, gelin adayıysa sadece 21 yaşındaydı), 1 mayıs 1967’de Las Vegas’ta evlendi. Büyük aşkları ve evlilikleri çok kısa sürse de (1973 yılında boşandılar), Elvis ve Priscilla’nın o gün giydikleri damatlık ve gelinlik hala Memphis’teki müze-evlerinde sergileniyor.
Audrey Hepburn

Arkadaşlarının verdiği bir partide Audrey Hepburn ve (kendisi gibi oyuncu olan) Mel Ferrer, birbirlerinden çok etkilenmiş bu görüşmeden kısa bir süre sonra aynı projede rol almaya başlamıştı. Ve yaklaşık sekiz ay sonra, 24 Eylül 1954 yılında evlenmişti. Dedikoducular bu beraberliğin çok uzun sürmeyeceğini iddia etse de çiftin evliliği tam 13 yıl devam etti.

Audrey Hepburn’ün neden ünlü bir gelin olduğuna gelince: Zaten ünlü bir kadındı; ancak bunun da ötesinde, bir stil ikonuydu! Ne giyse olay oluyor, kadınlar tarafından kopyalanıyordu. Ve 1954’deki gelinliğinde kendisinden beklenen dozda güzel, zarif ve bir o kadar da sadeydi: incecik belini vurgulayan, geniş etekli, romantik kollu gelinliği günlerce konuşulmuştu.

Lady Diana;
Zerafeti, güzelliği üzücü ölümüyle akıllardan hiç çıkmayacak bir isim.
Brigitte Bardot
21 Aralık 1952 yılında yapımcı Roger Vadim’le evlenen 18 yaşındaki Brigitte Bardot çok kıymetli bir gelindi. Çünkü Ortadoks Vadim için sevdiği kadının Katolik ailesini ikna etmek kolay olmamıştı. (Vadim de Katolik olmak zorunda kalmıştı) çift sadece beş yıl evli kalsa da dostlukları yıllarca devam etti.

Benim favorim tabiki Grace Kelly, asaleti ve sadeliği inanılmaz:)

5 yorum:

Rainbow Gatherer dedi ki...

audrey hayranları alınmasın ama hiç guzel olmamıs, erkek cocugu gbi :/ gelin değilken daha güzel :)

http//rainbowgatherer.blogspot.com

gülümse dedi ki...

çok güzel bir post olmuş,ellerine sağlık tatlım

Unknown dedi ki...

Grace Kelly’nin asaleti ve kusursuz güzelliği büyüledi beni, gördüğüm en güzel gelinlerden birisi diyebilirim. Audrey Hepburn de çok hoş ama damadı beğenmedim heh :// çok keyifli bir post olmuş canım taze bir gelin her kareyi olarak detaylı inceledim :)))


BeTwin Us

Rengarenk Daphne dedi ki...

bencede grace kelly favori:D

Love Joice dedi ki...

I'm following you back, thank you! xx Joice

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...