Pages

29 Ağustos 2011 Pazartesi

Yüzük yastıkları

Klasik olan herşeyden kaçma isteği var içimde:) Yüzükler için klasik olan tepsi seçeneği de bana çok itici geldiğinden yastık arayışına girmiş bulunuyorum:) İnternet'te ya da Eminönü'nde satılan yüzük yastıklarının hepsi ya çok şatafatlı yada çok rüküşler. Hal böyle olunca yabancı siteleri araştırıp kafamda model oluşturmaya çalıştım. 
Benim yastığım şuan daha tasarım aşamasında ama sadece beyaz ve sade olacağı kesin:) Beyaz saten kumaştan kafama göre bir ölçüyle yastığı dikip içinide elyafla doldurdum süslenmiş hali yakında karşınızda olacak:)


Beğendiğim modellerden birkaçı:) Hepsinin ortak noktası fiyonk ve fırfır detayları:)





Sanırım benimki biraz buna benzeyecek:)



27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kendim ettim kendim buldum çalışmaları:) - Kutu Kaplama 2

Bir önceki post'ta markafoni kutusunun kapağından da ayrı bir kutu yaptığımı söylemiştim. Bir kapağın kozasından çıkıp pempe minik kelebeğe dönüşme hikayesine tanıklık ediyoruz:)


Öncesi;


Sonrası;



26 Ağustos 2011 Cuma

Kendim ettim kendim buldum çalışmaları:) - Kutu Kaplama 1

İnternetten alışveriş yapmayı çok seven bir insan olarak evde birsürü alışveriş sitesinin kutuları dolapların üzerinde boş boş durmaktaydı.

Çarşamba pazarından alınan beyaz saten kumaş, kurdelalar, annemin yaklaşık 20 yıl önce diktiği çocukluk örtülerinden kalma elyaflı kumaş, silikon tabancası ve hamarat eller bu kutularla birleşince bakın ortaya neler çıktı:) Markafoninin kapaklı kutusunu kapağını ve altını ayrı ayrı kaplayıp iki kutu elde etmiş oldum:) Bu kutuyu söz bohçası olarak kullanılması için yaptım. Bohçalaşmış hali daha sonra söz hazırlıklarında karşınıza gelicek:)
İlk olarak kutunun boyutlarında kumaş ve elyaf kesilir. Ben kutunun kenarları ve zemini yumuşak olsun diye elyafla kapladım.



Kutunun elyafla kaplanmış hali;

Buda elyafın üzerine kumaşla kaplanmış hali;

Kumaş ve elyafla kapladıktan sonra gerisi süsleme kısmı. Kurdelerle fiyonklarla güllerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben iç tarafında kumaşın birleşim yerleri kötü durmasın diye kenardan kurdele geçtim köşelerede güller yapıp silikonla yapıştırdım.
İşte buda bitmiş hali:)





Hoşgeldim:)



Yazma sevdam elimde bulunan kayıtlara göre bundan 12 yıl önce başlamış:) Masum dünya olan çocukluğumda en büyük problemim bisikletimin olmasına rağmen patenimin olmamasıymış:) Bir insan 7'sinde neyse 70'indede öleymiş gerçekten. 12 yıl önce oyun oynamasını, sokağa çıkmasını ve hatta banyo yapmasını bile planlayan insan büyümüş şu anda evleneceği insanla paylaşacağı hayatını planlamaya başlamış:) Bu blog da ben ve planlarıma dahil olan herkes ve herşeyle ilgili bir karalama defteridir:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...