Pages

26 Eylül 2011 Pazartesi

Fettucini Alfredo'yu evde deneyelim:)


Fettucini alfredo'yu ilk olarak madoda yedim çok beğendim ve tabiki ben bunu nasıl yaparım ne koymuşlarki bunun içine diye inceleye inceleye yedim durdum:) Daha sonra birkaç yerde daha yedim ama aralarında en iyisi mado'nunkiydi. Ta kii bugün evde kendim yapana kadar:)) Biras kendini beğenmişliğin etkiside olsa, içine ne koyulduğunu temizliğini bildiğim için sanırım bana daha güzel geldi:) Tek eksiğim fettucini makarna yerine pastavillanın kalın eriştesini kullanmam oldu ama bu bile bir artıya dönüştü aslında yeme kolaylığı sağlayarak:) Peki gelelim tarife:)Ben bembeyaz haşlanmış makarnadan pek hazetmediğimden öncelikle makarnayı kavurdum ve bu şekildede iki renkli makarna elde etmiş oluyoruz:) Kavrulmanın derecesi size bağlı rengi daha koyu olsun isterseniz biraz daha fazla kavurursunuz. Kavrulan makarnanın üzerine sıcak su dökerek haşlıyoruz. Ayrı bir tavada ise sosumuza başlıyoruz. Biraz tereyağla birlikte 2 3 diş sarımsağı kavuruyoruz. Daha sonra şerit şerit kesilmiş tavuk parçalarını, tavukların rengi biraz değiştikten sonra mantarlarımızıda tavamızda pişiriyoruz. Ara ara sıcak su takviyesi yaparak tavuk ve mantarların istenen kıvamda pişiriyoruz. Daha sonra tuz ve karabiber ekliyoruz. Ben baharat olarak bol karabiberi yeterli gördüm. Kremaya farklı bir baharatı pek yakıştıramadım. Biraz acılık isterseniz pulbiberde yakışır:) En sonda bir paket krema ve ince kıyılmış maydonozları ekleyip sosu kendi halinde kaynamaya bırakıyoruz. Ben birazda sıcak su ekledim çok yoğun kıvamlı olsun istemedim krema sosun.Sosumuz piştikten sonra makarnamızı servis tabağına alıyoruz, üzerine bolca sosumuzdan ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz. Veeee afiyetle mutluca huzrurluca yiyyoruz:)

5 yorum:

pembe fiyonk dedi ki...

ellerine ssağlık canım.haftasonu fırsat bulursam mutlaka denicem :)

GüzelGül dedi ki...

cok lezetli görünüyor ellerine saglik :)) tavukla olan her yemegi zaten severim :) fazla dan varsa bir tabak verebilirsin cnm :DD

Unknown dedi ki...

Krema ve tavuk içeren her şey damak tadıma uyar hele ki böyle özenli ve güzel bir alfredo olarak karşıma çıkmışsa :) ellerine sağlık canım, az önce yemek yememe rağmen canım çekti harika gözüküyor :)


Armani Glamour Tote Bag giveaway’imize katılmak isterseniz tık tık:
BeTwin Us
;)

pempe gönlüm sende dedi ki...

pembe fiyonk; teşekkürler canım mutlaka dene vazgeçemiceksin:))

guzelgul;tavuk makarna krema mantar hepsi birleşio daha ne isterizki:)) var tabi canım resimdekiler sana gelsin hadi afiyet olsun:))

betwinus;bende resme baktıkça çok doymuş bile olsam gene canım çekiyor:))gerçekten krema tavuk makarna bunlar birleşince mükemmel bir bütün oluyor:)

Musmeri dedi ki...

Yarin misafirlerime denicem bakalim nasil olacak sizinki harika ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...